Tahta Kurusu Isırırsa Ne Olur Ve Nasıl Kurtulurum?

Son günlerde artan böcek istilaları gündemi oluşturmaktadır. Her evin genel sorunu olan tahtakurusu evleri işgal etmeye başladılar. Bu işgalci böceklerden kurtulmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır.

İlaçla Tahtakurusundan Kurtulma

Kokulu ilaçlar, kokusuz ilaçlar, jel ilaçlar ve ulv ilaçlar gibi birçok ilaç kafaları karıştırmaktadır. Böcek ilaçlama firmaları evinize gelir ve böcek türüne göre en uygun ilaçlama yöntemini tespit eder. Sizin bile tahmin etmeyeceğiniz yerlerde böcekler girebilir ve evinize yerleşebilirler. Tahtakurusu da ev ortamını sevdiği gibi hiç beklemediğiniz anda karşınıza çıkabilir.

Tahtakurusu genellikle yatak, döşek baza başlıklarında bulunan dikiş yerleri en sevdiği yerlerdir. Buraların ilaçlanarak gerekli uyarılar yapılır. En etkili çözüm tahta kurusu ilaçlama olmaktadır.

Tahtakurusu Evden Nasıl Yok Edilebilir?

Eğer eşyalarınızı atabiliyorsanız atın. Yıkanabilirse en yüksek sıcaklıkta yıkayın. Bunları yapamıyorsanız ilaçlama firmalarından kesinlikle yardım almalı ve bulunan yer ilaçlanmalıdır.


Tahtakurusu Kaç Günde Ölür?

Bu böcekler ömürleri boyunca 200 ile 500 arasında yumurta üretirler. Günlük yumurtlayan bu böcekler 1-5 arasında yumurta bırakırlar. Besin kaynağı yeterli ve sıcaklıkta uygunsa 300 günden fazla yaşayabilirler. Bu böcekler ile birlikte yaşamamak için tahta kurusu ilaçlama hizmetleri profesyonel olarak kurtulmanızı sağlayacaklar.

Tahtakurusu Nereye Yumurtlar?

Yatak, Kanepe altı, çekyatların boşlukları, koltuk dikiş aralarına yumurtlayabilirler. Yumurtalar olgunlaşıncaya kadar burada kaldıktan sonra evinizin diğer kısımlarını keşfe çıkacaklarından emin olabilirsiniz. Bu tür komplikasyonlardan kurtulmak için tahta kurusu ilaçlama servislerine baş vurunuz.

Tahtakurusu Kıyafette Yaşar mı?

Kıyafetlerinizde çok rahat yaşayabilirler. Bu böcekler uçamaz ama düz zeminde çok rahat dolaşabilir. Uçak ve yolculuk seyahatleriniz de valizinizde olabilir.

Tahtakurusu Isırırsa Ne Olur?

Tahtakurusu sizi ısırdığında belirtileri birkaç gün içinde ortaya çıkabilir. Isırılan kısın kızarır ve şişkinlik gösterebilir. Kaşıntı ve yanma olabilir. Enfeksiyona neden olabileceği gibi kendiliğinden de geçebilir. Ama unutulmamalıdır ki her böcek mikrop taşıyabilir.

Önden ilaçlama tahtakurusu oluşumu amacıyla en tesirli önlemlerden biridir. Genellikle belirli alanların ilaçlanmasıyla bu problemle hiç karşılaşmayabilirsiniz. Tahtakurusu ilaçlama konusu ile ilgili profesyonel firmalardan destek almanızda yarar olacaktır. Diğer sprey ve ilaçlar yeterli derece tesirli olmayabilir.

TahtaKurdu İlaçlama

Genellikle köylerde ahşaptan yapılmış evlerin kimi kısımlarının delikli bulunduğu ilgi çekmiştir. Bununla eş güdümlü uzun vakit kullanıma açılmamış evlerde mobilyaların kimi parçalarının eridiği de görülmüştür. Bunu yapan tahta kurdudur. Tahta kurdu kimi yerlerde mobilya kurdu, ağaç kurdu gibi adlarla da bilinmektedir.

Fark edildiği anda hemen araya girmek edilmemesi durumunda kemirdiği eşyayı yok edebilir dahi. Hatta bu hususta halk arasında erken araya girmek edilmezse bir geminin güvertesini dahi yok edebileceği denmektedir. Bu yüzden fark edildiği anda tahta kurusu ilaçlama yapılması önemlidir. ,

Tahtakurusundan Nasıl Kurtuluruz?

Tahtakurusundan kurtulmak amacıyla detaylı haşere ilaçlarını temin edebilirsiniz. Bunları, oluşum gösterdiklerini düşündüğünüz ve yuvaladığı yerlere sıkabilirsiniz. Eşya ise ve atabileceğiniz bir şeyse atabilirsiniz. Ya da yüksek sıcaklıkta yıkayarak temizleyebilirsiniz. Genellikle eskimiş ahşap mobilyalar ya da ıslak kalmış mobilyalar tahtakuruları amacıyla çağrı çıkarmaktadır.

Ancak kuşkusuz en iyi teknik tahtakurusu ilaçlama hizmeti alarak bütün bölgeyi ilaçlatmaktır. Profesyonel şirketler ilaç içeriğini görülen böceğe göre ayarladığı amacıyla daha kısa vakitde kurtulursunuz. İlaçlama tahtakurusu sorunundan kurtulmanızda en tesirli teknikdir.

Tahta Kurtları İle Nasıl Mücadele Edilir?

Yarımı santimetre kadar uzunlukta olan ve bilhassa gece çıkardığı ses ile çok kolaylıkla zenginliği anlaşılan tahta kurdundan kurtulmanın hem geleneksel hem de çağdaş temizleme teknikleri vardır. Modern temizleme tekniği tahta kurusu ilaçlama yapmaktır. Elbette ki ilaçlama tekniği en temiz ve en net teknikdir.

İlaçlama tesirsini o kısa vakit amacıylade gösterir ve bu parazitten netkes kurtulunulur. Geleneksel teknikler ise karbonat, kimi aRomatik yağlar, zerdeçal gibi natural mamüller ile oluşturulan karışımlardır. Lakin bu tür teknikler fakat başlangıç adımı amacıyla işe yarayabilir. Bir oran dahi olsa yayılma gösterildiği halde işe yaramayacaktır.

Tahta Kurtlarını Yok Etmek İçin Hangi Yöntemler Vardır?

Tahtakurusunu yok etmek amacıyla çoğu değişik teknik vardır. Bu tekniklerden en net ve kısa vakitde tesir eden teknik ise tahta kurusu ilaçlama şeklinde kendini gösterir. Diğer teknikler ise şunlardır:
Tahtakurusu olan yere karbonat döküp bölümde gün bekletilir. 3 gün sonra süpürülüp bir daha karbonat dökülür.

Haftada 3 kez biberiye yağı, lavanta yağı, okaliptüs yağı ve bir oran su ile oluşturulan karışım evin köşelerine sprey yardımı ile sıkılır.
Çay ağacı yağı ve su ile oluşturulan karışım tahtakurusunun yaşadığı düşünüldüğü bölgelere tahtakurusu gidene kadar püskürtülür.

Biyolojik haşere kontrolünün

Biyolojik haşere kontrolünün, haşere kontrolüyle ilgili çevresel kaygılara bir cevap olup olmadığını anlamaya çalışmadan önce, tüm bu haşere kontrolü işi hakkında kendimize biraz arka plan bilgisi vermek uygun olacaktır; onunla ilk kez karşılaşabilecek olanların yararına.

Şimdi, haşereler, onlardan bu şekilde bahseden insanların çıkarlarına zarar veren organizmalardır (tipik olarak böcekler). Bu nedenle çiftçiler için, mahsullerini (tarlalarda veya depolama sırasında) istila eden ve onları yiyen böcekler haşere olarak adlandırılacaktır. Öte yandan, ev ortamlarında eşyalara bulaşma eğiliminde olan ‘evcil böcekler’ (depodaki bezlere bulaşabilen güveler gibi), temizlikçiler tarafından zararlı olarak görülüyor. Haşerelerin çoğunun böcek olmasına rağmen, haşere olmayanların da oldukça fazla olduğu akılda tutulmaya değerdir: kemirgenler (evsel ortamlarda depolanan şeylerin çiftliklerindeki ekinleri bozabilen) gibi haşereler de zararlı olarak görülür. , yine de böcek olmadıkları gerçeği.

Zararlıların zararlı olduğunu gördükten sonra

Zararlıların zararlı olduğunu gördükten sonra, onlara ‘kurban’ olan kişilerin onlardan kurtulmak istemesi doğaldır. Bu arada, henüz haşerelerin kurbanı olmayan insanlar böyle bir ‘kader’den kaçınmak isterler. Bu arada, haşerelere ev sahipliği yapmak ciddi bir kader olabilir: Binlerce hektarlık tarım arazisinin tek bir günde haşereler tarafından boşa harcandığı ve genellikle milyonlarca doları bulan kayıplara yol açtığı bilinmektedir. Haşere istilasını önlemek için atılan adımlar veya zaten gerçekleşmişse haşere istilasını çözmek için atılan adımlar, haşere kontrolü oluşturma olarak adlandırılır.

Artık haşere kontrolü, kişinin kurtulmaya (veya istilasını önlemeye) çalıştığı haşerelere bağlı olarak çeşitli biçimler alıyor. Ve kemirgenler gibi daha büyük haşereler, tuzak gibi mekanik yollarla uzun süre kontrol edilebilse de, daha önce bahsedildiği gibi böcek olma eğiliminde olan haşerelerin büyük çoğunluğu için kimyasal kontrol işe yaramıştır. Bu çabada kullanılan kimyasallara pestisit adı verilir. Pestisitler haşere kontrolünde genellikle çok etkili olsalar da, çevre dostu olma eğiliminde oldukları gerçeğini düşündüğümüzde, bunların dezavantajı ortaya çıkma eğilimindedir. Bu noktada, pestisit olarak adlandırılan kimyasalların çok güçlü olma eğiliminde oldukları gerçeğini akılda tutmakta fayda var. Bu nedenle, haşereler gittikten sonra bile kullanıldıkları yerde genellikle izleri kalır.

kimyasal haşere kontrolü

Zararlıları kontrol etmek için daha çevre dostu bir yöntemin geliştirilip geliştirilemeyeceğine dair sorulara yol açan, kimyasal haşere kontrolünün bu çevresel etkisine ilişkin endişedir. Nihai sonuç, (kimyasal bazlı) haşere kontrolü hakkında ortaya çıkan endişelere gerçekten cevap olup olmadığını görmeye çalıştığımız biyolojik haşere kontrolü gibi alternatiflerin araştırılmasıydı.

Biyolojik haşere kontrolünde, söz konusu haşerelerin üzerine salınan, haşere olarak görülenler için yırtıcı olduğu bilinen diğer organizmalardır; onları yemek ve bu nedenle haşere sorununu çözmek. Bu nedenle, sorun yaratan haşereler yaprak bitleriyse, çevreye zararsız bir kimyasal püskürtmek yerine, yaprak bitleriyle beslendikleri bilinen diğer organizmalar, yaprak bitleriyle beslenmeleri için sorunun olduğu alana sokulur.

Bununla birlikte, biyolojik haşere kontrolüyle ilgili sorun, etkinliğinin sorgulanabilir olma eğiliminde olmasıdır. Kimyasal haşere kontrolü kapsamlı olma eğilimindeyken, biyolojik haşere kontrolünde hiçbir zararlı veya hatta iz bırakmadan, bu tam olarak garanti edilemez. Büyük ölçekte (örneğin bin hektarlık bir plantasyonda) biyolojik haşere kontrolünün uygulanması da muazzam bir görev olabilir. Nihayetinde, daha çevre dostu haşere kontrol yaklaşımları düşünmeye devam etmemizi sağlayan bu gibi düşüncelerdir. Bunun nedeni, biyolojik haşere kontrolünün, kesinlikle kimyasal haşere kontrolü hakkında ortaya çıkan çevresel endişeleri ele alan bir yaklaşım olmasına rağmen, çoğu insanın görüşüne göre yeterince verimli (veya ölçeklenebilir) görünmemesidir.

Categories:

Tags:

5 Responses

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

Kategoriler
0507 530 34 67